AŞK BENDE ÇOCUK KALDI’ KİTABININ YAZARI İKİNCİ KİTABINI ÇIKARIYOR Yaşamını İsveç ve Türkiye arasında mekik dokuyarak geçiren Suzan Kuran, uzun yıllar şiire duyduğu ilgisini mısralara dönüştürdü. Kuran, ilk şiir kitabının ardından şimdi ikinci kitabının hazırlığı içinde. Asıl mesleği hemşirelik olan, pedagojik formasyon aldıktan sonra öğretmenlik yapan Kuran'ın, ‘Aşk Bende Çocuk Kaldı’ adlı kitabındaki şiirleriyle İzmirlilerin sevgisini kazandı. Kuran, "Artık yaşamımın geri kalan bölümünü İzmir’de geçirmek istiyorum. İkinci şiir kitabımın hazırlığını büyük bir heyecan içerisinde sürdürüyorum. Şiirlerimde aşkı, sevgiyi, özlemi işleyeceğim” diye konuştu.

Pazar, Ekim 9

Yüreğinin Şarkısını Söyle Sevgilim..



eski bir askın
tınısı var
gülüşlerinde
tarçın kokuyor
başak saçların
gözlerinde oturur
yağmuru bitmiş
bulutlar
hala bahar tadında
dudakların
acımasız bezirganlar
kanatmış yüreğini
avuclarında hasret
yinede ask kokar
aksamlarin

Suzan Kuran

1 yorum:

Ra55 dedi ki...

Merhabalar,

Ustaca bir kurgulama ile üzeri imgelerle örtülen kavramsal düşüncelerden büyük bir duygusal etki yaratan dizelerinizi tekrar tekrar okudum.

Gülüşlerdeki ahengi bir insan ya da bir çalgı sesindeki tına, saçların kokusunu tarçına, ağlamaktan göz pınarları kurumuş gözlere, yağmuru bitmiş bulutları oturtmak, lebiblerdeki şerbet tadını bahar tadına bağlamak gibi ustaca bir eğretileme ile okunası ve üzerinde insanı tekrar tekrar okumaya ve iç alemin derinliklerine doğru öteleyen bu şiiri azade eden yüreği ve kalemi kutlarım.

Selam ve dualarımla.